ІнтернетТехнології

Google почне видаляти фото і листи своїх користувачів

0

Google буде видаляти файли і фотографії, прив’язані до профілів, чиї власники не користувалися ними протягом двох років. IT-гігант також зможе видалити файли, листи і фотографії, якщо користувач перевищує ліміт на доступний обсяг сховища протягом двох років. Сам аккаунт користувача при цьому буде збережений. Такі дії пов’язані з прийняттям нових правил Google, які вступлять в дію 1 червня 2021 року.  

Застосовувати нові правила Google почне лише через два роки з моменту набрання ними чинності. Таким чином, у користувачів, що давно закинули свої акаунти, буде 24 місяці на те, щоб завантажити всі свої дані і перенести їх в більш надійне сховище.

Як зміняться правила зберігання в Google?

Зміни торкнуться відразу трьох сервісів Google: хмарного сховища Drive, поштового сервісу Gmail і фотохостингу Photos. 

З 1 червня 2021 року всі нові фотографії і відео, що завантажуються в високій та експрес-якості, будуть займати місце в сховищі аккаунта користувача Google. Будь-які нові фотографії і відео будуть враховуватися в 15 ГБ, які Google виділяє безкоштовно для зберігання файлів на кожного користувача, або в додатковий обсяг, передбачений платною підпискою Google One. Коли закінчиться вільний простір, можна буде придбати додатковий по підписці Google One, а для того, щоб продовжити користуватися безкоштовним сховищем, необхідно буде звільнити місце. 

Користувачі, які не користується акаунтами протягом двох років, отримають попереднє повідомлення про швидке очищення дискового простору. 

Як уникнути видалення файлів і фото в акаунті?

Google зобов’язується попередити про видалення контенту заздалегідь –  шляхом відправлення листа по електронній пошті. Якщо не відреагувати на попередження і не встигнути вчасно зберегти інформацію, Google видалить її, але при цьому збереже активним сам акаунт –  його не доведеться реєструвати заново.

Уникнути видалення можуть користувачі, які оформили підписку Google One. При цьому важливо, щоб обсяг збережених даних не перевищував квоту за обраним тарифом –  в іншому випадку дані будуть видалені.

Кого не торкнуться зміни? 

Нові правила стосуватимуться лише неактивних користувачів і тих, хто перевищує квоту за обсягом даних, що зберігаються. Тих, хто користуються Google Workspace, G Suite for Education або G Suite for Nonprofits, дані зміни не торкнуться.

Як дізнатися, чи є ще вільний простір в сховище?

У червні 2021 року Google надасть безкоштовний інструмент для управління сховищем. За допомогою нього можна буде знайти і видалити невдалі фотографії. Також дізнатися, скільки місця зайнято в сховищі, можна дізнатися в додатку Google Photos. При необхідності звільнити місце можна в окремих сервісах або за допомогою інструменту управління сховищем Google One.  

Читати також

Коментарі

Коментування закрите.