Стало відомо, що соцмережа Facebook відключила функцію перегляду друзів для акаунтів з Афганістану. Так компанія хоче врятувати людей «від переслідування».
Тепер користувач з Афганістану може в один клік заблокувати сторінку, і акаунти не з списку друзів не зможуть завантажувати фотографії цього користувача. Також вони не зможуть бачити його пости.
Крім цього в Instagram є спливаючі підказки з інструкцією, як захистити свій профіль. Що стосується списку друзів, то Facebook тимчасово заборонила дивитися і шукати людей по ним для акаунтів з Афганістану.
Раніше бойовики «Талібану» почали розшукувати громадян Афганістану, які співпрацювали з США і НАТО, повідомили ЗМІ.
Варто відзначити, що Facebook також блокує пости, пов’язані з талібами.