Події

WhatsApp злякався втечі користувачів

0

Минулого тижня WhatsApp опублікував інформацію про нові умови надання сервісів і політиці обробки даних користувача, а також повідомив, що прийняти нові умови необхідно до 8 лютого, інакше можна втратити доступ до месенджер. Це викликало масову паніку серед користувачів, багато хто віддав перевагу перейти в Telegram і Signal. Як зазначає WhatsApp, багато в чому це було викликано дезінформацією, оскільки мало хто дійсно читав нові зміни в політиці. WhatsApp збирається заспокоїти користувачів, прояснити ситуацію, а термін прийняття нових правил відклали аж до 15 травня.

Нові зміни стосуються тільки тих, хто взаємодіє з обліковими записами WhatsApp Business. Ці бізнес-акаунти тепер можуть використовувати послуги хостингу Facebook для управління своїми чатами в WhatsApp, використовувати фірмові комерційні функції Facebook, такі як магазини, і відображати рекламу в Facebook. У кожному з цих випадків Facebook тепер буде збирати інформацію про вас, якщо ви взаємодієте з цією компанією і її рекламою, як якщо б ви натискали на будь-яку іншу рекламу в Facebook.

“Ми не маємо наміру блокувати або видаляти будь-чиї акаунти 8 лютого. Крім того, ми плануємо активно працювати над тим, щоб розвіяти не відповідають дійсності чутки про принципи конфіденційності та безпеки спілкування в WhatsApp. Потім ми поступово почнемо пропонувати нашим користувачам ознайомитися з новою політикою до 15 травня, коли нові можливості для компаній почнуть діяти”.

WhatsApp заявляє, що нова політика нічого не змінює щодо обміну повідомленнями користувачів або дзвінків іншим користувачам або групам, оскільки ці умови не були змінені. Ваші повідомлення та дзвінки будуть як і раніше зашифровані, ваші повідомлення не будуть зберігатися на серверах Facebook. Справа не в тому, що WhatsApp взагалі не передає будь-які дані Facebook; просто обсяг переданих даних не змінюється з цим оновленням. По суті, якщо раніше для вас це не було проблемою, то не повинно бути і зараз.

Багато хто просто не знають, що WhatsApp належить Facebook і що вони обмінюються даними. Тому вони занервували, коли дізналися, що їм потрібно почати ділитися даними з Facebook або припинити користуватися сервісом. Деякі навіть припускали, що їх облікові записи будуть видалені після 8 лютого. Компанія підкреслює, що нові зміни є актуальними лише для тих, хто взаємодіє з бізнес-акаунтами і не впливає на інших користувачів. Так що тепер WhatsApp сподівається, що люди з великим спокій будуть натискати кнопку «Згоден». Джерело

Читати також

Коментарі

Коментування закрите.